gratis gratis funn
Bli medlem av Ordet og Israel og styrk opinionen for det jødiske folks sak!


har som forutsetning for sitt
arbeide Jesu ord:
Skriften kan ikke settes
ut av kraft Joh 10:35b

Siste blad i PDF-format

40. årgang mars 2017 - nr. 1

40. årgang mars 2017 - nr. 1


Last ned Adobe Acrobate Reader gratis


Siste artikler
GUDS LAND - DET GODE LANDET
Av Charles Hansen
2017.11.14


GUDS LAND - ISRAELS LAND
Av Charles Hansen
2017.09.05


GUDS FOLK - ET FORLØST FOLK
Av Charles Hansen
2017.04.26


GUDS FOLK - ET HELLIG FOLK
Av Charles Hansen
2017.02.13


GUDS FOLK - ET UTVALGT FOLK
Av Charles Hansen
2016.11.08


GUDS ORD - ÅPENBARINGEN I NT
Av Charles Hansen
2016.09.01


Guds ord - Brevene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds Ord - Apostlenes gjerninger i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - Evangeliene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - skriftene i GT
Av Charles Hansen
2015.09.01


Guds ord - Profetene i GT
Av Charles Hansen
2015.05.05


Hva ligger bak medienes urettferdige dekning av Israel?
Av
2015.02.23


Guds ord - Loven i GT
Av Charles Hansen
2015.02.10


Guds ords inspirasjon og autoritet
Av Charles Hansen
2014.11.18


Guds rike - fra Herrens dag til Guds dag
Av Charles Hansen
2014.09.03


Guds rike - fra Herrens vredes dag til hans veldes dag
Av Charles Hansen
2014.05.06


Islam på endetidens historiske arena i dyrets skikkelse
Av Gordon Tobiassen
2014.04.07


GUDS RIKE - FRA PINSEDAG TIL FORLØSNINGENS DAG
Av Charles Hansen
2014.02.04


Guds rike - fra Jesu fødsel til hans himmelfart
Av Charles Hansen
2013.11.13


Israel og paktene
Av Thor Evje
2013.11.06


GUDS RIKE - FRA SAMUEL TIL MALAKI
Av Charles Hansen
2013.08.27


Guds rike fra Noah til dommertiden
Av Charles Hansen
2013.04.28


Israels landløfter en viktig nøkkel
Av Gordon Tobiassen
2013.02.24


Guds rike fra evighet til vannflommen
Av Charles Hansen
2013.02.04


Løvhyttefesten
Av Charles Hansen
2012.11.08


Den store forsoningsdagen
Av Charles Hansen
2012.08.30


Basunklangdagen
Av Charles Hansen
2012.05.02


Ukenes høytid
Av Charles Hansen
2012.01.27


Førstegrødens høytid
Av Charles Hansen
2011.11.09


De usyrede brøds høytid
Av Charles Hansen
2011.09.01


USA legger ansvaret på Hamas for krisen i Gaza
The Jerusalem Post, oversatt av Thor Evje 2017.06.18

Amerikanske statsdepartementets tjenestemenn sier at "ingen burde miste det faktum av syne at Hamas har det største ansvaret for den nåværende situasjonen i Gaza."


Årsdagen for etableringen av Hamas-bevegelsen, i Gaza-byen 14. desember 2016

Hamas er ansvarlig for den humanitære krisen i Gaza, og Trump-administrasjonen sa at 2 millioner palestinere der sliter med å ha elektrisitet bare fire timer om dagen.

"Vi er fortsatt dypt bekymret for den humanitære situasjonen på Gaza," sa US-avdelingens taleskvinne Heather Nauert til reportere i Washington på tirsdag.

"Vi fortsetter å understreke behovet for internasjonal støtte til Gazas og humanitær bistand til det palestinske folket." Og hun la til: "Men ingen bør se bort fra det faktum at Hamas har det største ansvaret for den nåværende situasjonen i Gaza."

Nauert kommenterte ikke Israels sikkerhetsdepartementets beslutning om å redusere elektrisiteten den leverer til Gaza, et trekk som ville gi palestinerne som bor der bare noen to til tre timers strøm om dagen.

Det er en del av de tiltakene PA vil ta for å gjenvinne kontrollen på Gaza, et tiår etter at Hamas slettet Fatahs innflytelse i et blodig kupp. PA har fortalt Israel at de bare vil betale 25 millioner kroner av den månedlig regning på 40 millioner NIS, og sier at Hamas kan betale resten med skatten de samler inn.

Liberman fortalte til Israels Kan Radio onsdag morgen at Hamas har midler til å betale strømregningen, men overfører penger til militær oppbygging, spesielt bygging av tunneler som de planlegger å bruke for å angripe Israel.

Hamas samler inn hundrevis av millioner shekel i skatt fra innbyggerne i Gaza og mottar millioner fra Iran og andre ekstremistiske grupper.

Kabinettet bestemte seg for at det var "galt" å bruke israelske skattebetalers penger til å betale for Gaza-elektrisitet når Hamas nekter å gjøre det, sa Liberman. Han avviste rapporter om en humanitær krise på Gaza.

"Dette er ikke Sveits, men hver dag går hundrevis av lastebiler gjennom Kerem Shalom [fylt med varer]," sa Liberman.

En sjekk av fotografier på sosiale medier viser hvordan Gaza har butikker, markeder og restauranter, la han til.

I de siste månedene har koordinatoren for regjeringens aktiviteter i territoriene, generalmajor Yoav Mordecha,i bedt det internasjonale samfunnet om å gi penger til strøm i Gaza.

For tiden er Israel hovedleverandør av elektrisitet, og overfører 125 MW ut av den nødvendige 450 til 500 MW som trengs for døgnet.

Gazas kraftverk, som produserte 90 til 120 MW, ble slått av i april etter at PA hadde pålagt det en stor skatt på diesel som trengs for å drive anlegget.

Israel har ennå ikke redusert strømmen som kabinettet krevde. FNs humanitære koordinator for de palestinske områdene, Robert Piper, advarte onsdag mot å gjøre et slikt kutt og oppfordret PA, Hamas og Israel til å treffe alle nødvendige tiltak for å øke, i stedet for å redusere, overføringen av strøm til Gaza.

"FN har allerede appellert til det internasjonale samfunnet om å støtte sin begrensede humanitære innsats for å forhindre sammenbrudd av livsviktige livreddende helse-, vann-, sanitære og kommunale tjenester," sa Pipers kontor.

"Sykehus, vannforsyning, avløpsvannbehandling og sanitære tjenester har allerede blitt dramatisk redusert siden midten av april og er nesten utelukkende avhengig av at FN skaffet «nødbrensel», sier hans kontor.

"En ytterligere økning av lengden på strømbrudd vil trolig føre til totalt sammenbrudd av grunnleggende tjenester, inkludert viktige funksjoner innen helse, vann og sanitære sektorer," sa Piper. "Folket i Gaza bør ikke bli holdt som gissel i denne langvarige interne palestinske konflikten," la han til.

Seksten ikke-statslige grupper skrev et brev i protest til Avichai Mandelblit, inkludert Gisha; Adalah; HaMoked: Senter for individets forsvar; Foreningen for sivile rettigheter i Israel; Leger for menneskerettigheter i Israel; Zazim; Bimkom; Yesh Din; Amnesty International Israel; B'Tselem; Bryter stillheten; Haqel; Akevot; Ir Amim; Fred nå; Og rabbiner for menneskerettigheter.

Gruppene ba ham om å gi råd til regjeringen om å omgjøre sin beslutning, forklare at det er ulovlig i henhold til israelsk og internasjonal lov. De siterte Høyesterett i 2008, som satte en "minimal terskel for Israels ansvar overfor innbyggerne i Gaza" og hevdet at regjeringsbeslutningen gjorde at Israel falle under denne standarden.
 

GAVER TIL ORDET OG ISRAEL

Alle som ønsker å gi en gave til Ordet og Israel kan innbetale denne til vår bankkonto: 7874 06 25224.


JOFFI Norge - bankkonto: 1503 27 18318Joffi Norge er ungdomsarbeidet til bevegelsen Ordet og Israel. Vi er en bevegelse som har det formål å fremme Bibelens syn på Israel og det profetiske ord blandt ungdommer i Norge. Den måten vi ønsker å gjøre det på er blant annet ved å arrangere turer til Israel for ungdom. Vi ønsker også å bygge opp et godt arbeid i Norge, gjennom Joffi-grupper, leirer/konferanser, møter, og Ordet og Israels sommerstevne.

Gave til vårt ungdomsarbeid! Bruk bankkonto 1503.27.18318

Vi trenger din støtte for å kunne gi ungdom i dag bedre kjennskap til Bibelen, Israel og det jødiske folk.

Vil du også ha skattefradrag for din gave til oss? Send oss ditt fødselsnummer (11-siffer). Alle gaver mellom kr 500,- og kr 12.000,- gir rett til skattefradrag.

Ønsker du å bli fast giver? Sender du oss ditt fødselsnummer og beløpet du ønsker å støtte oss med i måneden, kvartalet, halvåret eller lignende og oppretter fast trekk fra din bankkonto i banken/nettbanken din
For å bli fast giver eller registrere ditt fødselsnr. eller andre spørsmål. Bruk kontaktskjema under.


Lytt til jødiske familier som feirer sjabbát sammen i JerusalemDet er en opplevelse å se og høre disse jødiske familier som synger og spiser sammen som en innledning til sjabbáten. Spesielt er det gripende å se barnas glede og engasjement.


Ny bok fra Charles HansenBoken "Husholdninger, hemmeligheer og høytider" kan nå bestilles fra vårt kontor.


AnnonseTil hjemmeside, klikk på Annonse øverst!


Bli medlem av Ordet og Israel!Kanskje du allerede er abonnent på vårt blad Ordet og Israel? Hvorfor ikke også bli medlem av bevegelsen, og på denne måten støtte vårt arbeide? Jo flere medlemmer vi blir, jo sterkere opinion kan vi være for Israel og det jødiske folks sak.

Medlemsavgift kr. 350,- pr. år, kr, 200,- for pensjonister og studenter. Medlemsskap pensjonistektepar kr. 300,-, og medlemsskap ektepar kr. 600,-. Medlemsskap for Joffi(ungdom) er gratis.

Kun abonnement på blad kr. 100,- pr. år.

Kontakt vårt kontor ved å klikke på blå overskrift.


Mange lokale grupper i Ordet og IsraelOrdet og Israel har nå 19 lokale grupper i sving rundt i landet. Shalomgruppen i Oslo, Haldengruppen, Mevasseretgruppen i Fredrikstad, Hatikvagruppen i Tysse ved Bergen, Larvikgruppen, Giskegruppen ved Ålesund, Tønsberggruppen, Sandefjordgruppen, Altagruppen, 2 bibelgrupper i Vestfold, Verningengruppen i Vestfold, Israelgruppen i Kristansand, Israelgruppen i Trondheim, Israelgruppen i Bergen, Israelgruppen i Stavanger, Shofargruppen i Mandal samt Ordet og Israelgruppen i Haugaland, samt i Folloregionen i Akershus.Video med jødisk morgenbønnesangDenne oppmuntrende og lystige videoen med en religiøs jødisk morgensang, sunget av de jødiske sangerne i Yigdal by Kol Ish – From Daily Jewish Prayer.

Under morgenbønnen i synagogen drømmer disse 5 jødiske gutter om tiden på kibbutzen.

Klikk på blå overskrift og husk å se på videoen med full skjerm!


VIDEO - Davids 3.000 år gamle by er åpnet for turisterVed å klikke på blå overskrift kan du se en fantastisk DVD fra YouTube fra kong Davids 3000 år gamle Jerosjalayim.


KONTAKT Ordet og Israels kontorSekretær Arve Solberg

Kontoradresse: Håvundv. 187, 3714 Skien
E-mail: kontor@ordetogisrael.no
Telefon: +47 913 96 815
Bankkonto: 7874 06 25224

Formann: Gunnstein Nes, tlf. +47 970 74 750

Reisesekretærer: Charles Hansen, tlf. +47 480 07 163
Gordon Tobiassen, tlf. +47 926 48 972

Ansv. redaktør: Dagfinn Nese, tlf. +47 924 03 414

Infokonsulent: Ole Bernhard Sørbøe, tlf. +47 458 71 980
E-mail: obsorboe@ordetogisrael.no


Årsmelding for 2016-2017 MED ÅRSREGNSKAP FOR 2016Joffi Norge påJoffi Norge er Ordet og Israels ungdomsarbeide. Her vil JOFFI-styret legge ut aktuelt Israelsstoff.

Klikk på blå overskrift, og du vil komme inn på Joffi Norges Facebookside!


Ønsker du info om Israel til din e-mail?

Ordet og Israel sender ut regelmessig informasjon og nyheter til alle som ønsker dette.

Klikk på overskriften og oppgi navn og e-mailadresse så vil du få nyheter tilsendt fra oss.

Din e-mailadresse forblir skjult ved alle utsendelser av info.


Boken "Jerusalem"Ordet og Israel sender i disse dagar ut en ny bok om Jerusalems historie skrevet av Kjell Furnes.

Mer om boken, klikk på blå overskrift!


Besøk Ordet og Israel i Danmarks hjemmesideKontoret i Danmark

Helt siden Den norske bevegelsen Ordet og Israel startet i 1978, har vi stått i nær kontakt med vår eldre søsterbevegelse i Danmark.Med Israel for Fred MIFFOrdet og Israel er organisatorisk medlem av organisasjonen Med Israel for Fred - MIFF. MIFF driver et meget godt informasjonsarbeide om Israel og Midt-Østenkonfllikten.


Ordet og Israel (Norge) på

Hjelp Jødene Hjem er vår samarbeidspartnerOrdet og Israel står bak Hjelp Jødene Hjem. Vi er representert i organisasjonens representantskap.


Felleskomiteen for Israel - FKIFelleskomitéen for Israel er et nettverk av norske organisasjoner som på ulikt vis arbeider for Israel og det jødiske folk. Ordet org Israel sammen med Israels venner på Stortinget samt flere Israelvennlige organisasjoner står bak komiteen. Styreleder er Conrad Myrland fra Med Israel for Fred.


Ny bok til salgs på vår nettbutikkDenne boken selger vi nå for nedsatt pris kr. 110,-. Det er en meget god bok, som vi kan anbefale på det beste, og som blant annet tar for seg temaet Israel og endetiden.

Den kan også med fordel brukes i bibelstudiegrupper. Forfatteren er Ordet og Israels fylkessekretær i Trøndelagsfylkene, Kristian Fagerli.

Boken kan bestilles fra vårt kontor, klikk på overskriften!


Besøk Jerusalem Biblical ZooMidt i Jerusalem finner du Jerusalems bibelske hage med alle Bibelens dyr. 750.000 israelere og utenlandske turister besøker hagen hvert år.

Klikk på blå overskrift og se videoen!


Sangen El Shaddai - Gud den allmektigeEl Shaddai, hebraisk for Gud den allmektige. Kanskje det fineste navn på Israels Gud.

Sangen blir sunget av Amy Grant og er tekstet. Flotte malerier fra Jesu liv følger sangen.