gratis gratis funn
Bli medlem av Ordet og Israel og styrk opinionen for det jødiske folks sak!


har som forutsetning for sitt
arbeide Jesu ord:
Skriften kan ikke settes
ut av kraft Joh 10:35b

Siste blad i PDF-format

40. årgang mars 2017 - nr. 1

40. årgang mars 2017 - nr. 1


Last ned Adobe Acrobate Reader gratis


Siste artikler
GUDS LAND - DET GODE LANDET
Av Charles Hansen
2017.11.14


GUDS LAND - ISRAELS LAND
Av Charles Hansen
2017.09.05


GUDS FOLK - ET FORLØST FOLK
Av Charles Hansen
2017.04.26


GUDS FOLK - ET HELLIG FOLK
Av Charles Hansen
2017.02.13


GUDS FOLK - ET UTVALGT FOLK
Av Charles Hansen
2016.11.08


GUDS ORD - ÅPENBARINGEN I NT
Av Charles Hansen
2016.09.01


Guds ord - Brevene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds Ord - Apostlenes gjerninger i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - Evangeliene i NT
Av Charles Hansen
2016.05.25


Guds ord - skriftene i GT
Av Charles Hansen
2015.09.01


Guds ord - Profetene i GT
Av Charles Hansen
2015.05.05


Hva ligger bak medienes urettferdige dekning av Israel?
Av
2015.02.23


Guds ord - Loven i GT
Av Charles Hansen
2015.02.10


Guds ords inspirasjon og autoritet
Av Charles Hansen
2014.11.18


Guds rike - fra Herrens dag til Guds dag
Av Charles Hansen
2014.09.03


Guds rike - fra Herrens vredes dag til hans veldes dag
Av Charles Hansen
2014.05.06


Islam på endetidens historiske arena i dyrets skikkelse
Av Gordon Tobiassen
2014.04.07


GUDS RIKE - FRA PINSEDAG TIL FORLØSNINGENS DAG
Av Charles Hansen
2014.02.04


Guds rike - fra Jesu fødsel til hans himmelfart
Av Charles Hansen
2013.11.13


Israel og paktene
Av Thor Evje
2013.11.06


GUDS RIKE - FRA SAMUEL TIL MALAKI
Av Charles Hansen
2013.08.27


Guds rike fra Noah til dommertiden
Av Charles Hansen
2013.04.28


Israels landløfter en viktig nøkkel
Av Gordon Tobiassen
2013.02.24


Guds rike fra evighet til vannflommen
Av Charles Hansen
2013.02.04


Løvhyttefesten
Av Charles Hansen
2012.11.08


Den store forsoningsdagen
Av Charles Hansen
2012.08.30


Basunklangdagen
Av Charles Hansen
2012.05.02


Ukenes høytid
Av Charles Hansen
2012.01.27


Førstegrødens høytid
Av Charles Hansen
2011.11.09


De usyrede brøds høytid
Av Charles Hansen
2011.09.01


Europa kopierer Israels sikkerhetstiltak
Miff v/Bjarte Bjellås 2017.08.23

Israel har opplevd et titalls terrorangrep med bil de siste tre årene. Nå vil mange lærea v Israels erfaring. Hvem går du til når du søker råd om kniv- og bilterror? Israel har smertefull erfaring med dette


Israel har opplevd et titalls terrorangrep med bil de siste tre årene. Nå vil mange lære av Israels erfaring. (Foto: Det israelske politiet)

Gatebildet i europeiske storbyer begynner å ligne mer og mer på Israel. Barrierer av betong som beskytter fotgjengere, grundig bagasjesjekk og stor tilstedeværelse av bevæpnet politiet har lenge vært normalen i Israel. Nå er dette også blitt en del av bybildet i de fleste europeiske storbyer. Årsaken er at Europa nå opplever mye av den terroren som i flere år har rammet Israel. Jihadister bruker biler, kniver og andre lavteknologiske våpen i målrettede angrep på sivile.

Forrige ukes terrorangrep i Barcelona, hvor en terrorist brukte en varebil til å drepe uskyldige fotgjengere, etterfulgt av en terrorist som knivstakk tilfeldige på gaten i Åbo i Finland, var en trist påminnelse om den terroren som har rammet Israel de siste årene. Siden 2014 har nesten 50 personer blitt drept i slike angrep i Israel.

Etter angrepet i Barcelona har enda flere europeiske byer sikret befolkede områder med store betongbarrierer. Disse barrieren er de samme som beskytter busstopp, og andre befolkede områder i Israel, som ofte er mål for palestinske terrorister.

I likhet med Israel har også europeiske land styrket sin etterretning og overvåkning i et forsøk på å unngå nye angrep. Finland styrket sikkerheten på togstasjoner og flyplasser, mens Italias innenriksminister har bedt utleieselskaper om å varsle myndighetene hvis mistenksomme personer leier varebiler eller lastebiler.

Likevel har myndighetene i europeiske land gjentatt samme advarsel som israelerne har fått i årevis: Det er nesten umulig å forhindre alle terrorangrep, spesielt når de blir utført av såkalte «ensomme ulver», eller små og uavhengige terrorceller.
– Europas sikkerhetstjenester står overfor en historisk utfordring. Vi har en ny situasjon i Europa når det kommer til terrorisme, sier Anders Thornberg, leder for den svenske sikkerhetstjenesten, i et intervju med den israelske avisen Ha’aretz.

Flere sikkerhetseksperter sier forbindelsen mellom Israel og Europa er mer enn bare de synlige tiltakene mot terrorisme. Europeiske sikkerhetsmyndigheter sender rutinemessige delegasjoner til Israel for å lære av deres anti-terror arbeid.
– Når det kommer til anti-terrorarbeid har Israel og Europa tette relasjoner. De er hemmelige, men veldig effektive, sier Jose Maria Gil, en spansk sikkerhetsanalytiker fra International Security Observatory.

Kontakten mellom Israel og europeiske land har økt i løpet av de tre siste årene og samarbeidet foregår helt fra regjeringsnivå og ned til patruljer på gatenivå. Ha’aretz viser til et eksempel fra 2014 hvor politiet i den spanske regionen Catalonia fikk spesialtrening av det israelske selskapet Guardian Defense & Homeland Security.

Politiet søker råd om hvordan man kan overvåke eller infiltrere organisasjoner, forhindre radikalisering og gjøre seg mindre avhengig av moderne teknologi.
– Jihadister har oppdaget at hvis de oppfører seg som folk fra fortiden [ikke benytter moderne teknologi], så vil de bli usynlig for folk fra framtiden [som baserer seg på overvåkning med moderne teknologi], sier den spanske sikkerhetsanalytikeren.
Europeerne innser mer og mer at gammeldags etterretningsarbeid som spionasje og infiltrering må brukes.
– Nesten alle land i Europa har sendt en delegasjon til Israel, sier seniorforsker Ely Karmon ved International Institute for Counter-Terrorism i Herzliya i Israel.

Paradegaten i Edinburgh er en av mange gater i Europa som nå blir sikret mot terror ved bruk av bil. Dette har blitt et mer vanlig syn i europeiske byer i løpet av det siste året.

Nøkkelen til Israels anti-terror arbeid er tett samarbeid mellom sikkerhetsstyrkene. Det inkluderer hæren, politiet, etterretningstjenester og lokale myndigheter. I tillegg er rettsvesenet i Israel mer fleksibelt og tilpasningsdyktig enn i Europa. Europeere nøler også med å ta i bruk den mengden overvåkning og sikkerhetstiltak som kan brukes uten å gjøre store endringer i bybildet eller bryte grunnleggende rettigheter.

Men selv om de angrepene vi har sett i Europa de siste dagene har vært vanskelig å forutse og forhindre, når de skjer er det viktig å gjenopprette normalitet så fort som mulig, sier den israelske seniorforskeren ved instituttet for anti-terrorisme.
– Vi kan ikke gjøre som Barcelona, hvor metroen ble stengt i nesten 24 timer, eller som Brüssel som stengte av sin flyplass i flere dager. I Israel har vi en protokoll som sier at innen seks timer må livet gå tilbake til det normale, forklarer Karmon.

I en artikkel i magasinet International Business Times skriver Richard Kemp og Arsen Ostrovsky om hvordan Europa kan lære av Israel og deres kamp mot bilterror og terrorister som operer på egenhånd. 

GAVER TIL ORDET OG ISRAEL

Alle som ønsker å gi en gave til Ordet og Israel kan innbetale denne til vår bankkonto: 7874 06 25224.


THOR EVJE ER DØDThor Evje døde den 14. oktober etter lengre tids sykdom og ble begravet den 24. samme måned. Ordet og Israel la ned krans på hans båre.

Thor var med og stiftet Den norske bevegelsen Ordet og Israel. og han ble helt fra starten innvalgt i bevegelsens styre. Jeg har derfor hatt den glede å samarbeide med ham i mange år.

I flere år hadde han ansvaret med å finne og oversette nyheter til vårt blad og hjemmeside. Dette hjalp han meg trofast med helt til noen få dager før sin død.

Thor Evje gjorde således en stor og langvarig innsats for Ordet og Israel, noe vi vil takke ham hjertelig for. Vi lyser fred over hans minne.


Ole Bernhard Sørbøe


JOFFI Norge - bankkonto: 1503 27 18318Joffi Norge er ungdomsarbeidet til bevegelsen Ordet og Israel. Vi er en bevegelse som har det formål å fremme Bibelens syn på Israel og det profetiske ord blandt ungdommer i Norge. Den måten vi ønsker å gjøre det på er blant annet ved å arrangere turer til Israel for ungdom. Vi ønsker også å bygge opp et godt arbeid i Norge, gjennom Joffi-grupper, leirer/konferanser, møter, og Ordet og Israels sommerstevne.

Gave til vårt ungdomsarbeid! Bruk bankkonto 1503.27.18318

Vi trenger din støtte for å kunne gi ungdom i dag bedre kjennskap til Bibelen, Israel og det jødiske folk.

Vil du også ha skattefradrag for din gave til oss? Send oss ditt fødselsnummer (11-siffer). Alle gaver mellom kr 500,- og kr 12.000,- gir rett til skattefradrag.

Ønsker du å bli fast giver? Sender du oss ditt fødselsnummer og beløpet du ønsker å støtte oss med i måneden, kvartalet, halvåret eller lignende og oppretter fast trekk fra din bankkonto i banken/nettbanken din
For å bli fast giver eller registrere ditt fødselsnr. eller andre spørsmål. Bruk kontaktskjema under.


Lytt til jødiske familier som feirer sjabbát sammen i JerusalemDet er en opplevelse å se og høre disse jødiske familier som synger og spiser sammen som en innledning til sjabbáten. Spesielt er det gripende å se barnas glede og engasjement.


Ny bok fra Charles HansenBoken "Husholdninger, hemmeligheer og høytider" kan nå bestilles fra vårt kontor.


AnnonseTil hjemmeside, klikk på Annonse øverst!


Bli medlem av Ordet og Israel!Kanskje du allerede er abonnent på vårt blad Ordet og Israel? Hvorfor ikke også bli medlem av bevegelsen, og på denne måten støtte vårt arbeide? Jo flere medlemmer vi blir, jo sterkere opinion kan vi være for Israel og det jødiske folks sak.

Medlemsavgift kr. 350,- pr. år, kr, 200,- for pensjonister og studenter. Medlemsskap pensjonistektepar kr. 300,-, og medlemsskap ektepar kr. 600,-. Medlemsskap for Joffi(ungdom) er gratis.

Kun abonnement på blad kr. 100,- pr. år.

Kontakt vårt kontor ved å klikke på blå overskrift.


Mange lokale grupper i Ordet og IsraelOrdet og Israel har nå 19 lokale grupper i sving rundt i landet. Shalomgruppen i Oslo, Haldengruppen, Mevasseretgruppen i Fredrikstad, Hatikvagruppen i Tysse ved Bergen, Larvikgruppen, Giskegruppen ved Ålesund, Tønsberggruppen, Sandefjordgruppen, Altagruppen, 2 bibelgrupper i Vestfold, Verningengruppen i Vestfold, Israelgruppen i Kristansand, Israelgruppen i Trondheim, Israelgruppen i Bergen, Israelgruppen i Stavanger, Shofargruppen i Mandal samt Ordet og Israelgruppen i Haugaland, samt i Folloregionen i Akershus.Video med jødisk morgenbønnesangDenne oppmuntrende og lystige videoen med en religiøs jødisk morgensang, sunget av de jødiske sangerne i Yigdal by Kol Ish – From Daily Jewish Prayer.

Under morgenbønnen i synagogen drømmer disse 5 jødiske gutter om tiden på kibbutzen.

Klikk på blå overskrift og husk å se på videoen med full skjerm!


VIDEO - Davids 3.000 år gamle by er åpnet for turisterVed å klikke på blå overskrift kan du se en fantastisk DVD fra YouTube fra kong Davids 3000 år gamle Jerosjalayim.


KONTAKT Ordet og Israels kontorSekretær Arve Solberg

Kontoradresse: Håvundv. 187, 3714 Skien
E-mail: kontor@ordetogisrael.no
Telefon: +47 913 96 815
Bankkonto: 7874 06 25224

Formann: Gunnstein Nes, tlf. +47 970 74 750

Reisesekretærer: Charles Hansen, tlf. +47 480 07 163
Gordon Tobiassen, tlf. +47 926 48 972

Ansv. redaktør: Dagfinn Nese, tlf. +47 924 03 414

Infokonsulent: Ole Bernhard Sørbøe, tlf. +47 458 71 980
E-mail: obsorboe@ordetogisrael.no


Årsmelding for 2016-2017 MED ÅRSREGNSKAP FOR 2016Joffi Norge påJoffi Norge er Ordet og Israels ungdomsarbeide. Her vil JOFFI-styret legge ut aktuelt Israelsstoff.

Klikk på blå overskrift, og du vil komme inn på Joffi Norges Facebookside!


Ønsker du info om Israel til din e-mail?

Ordet og Israel sender ut regelmessig informasjon og nyheter til alle som ønsker dette.

Klikk på overskriften og oppgi navn og e-mailadresse så vil du få nyheter tilsendt fra oss.

Din e-mailadresse forblir skjult ved alle utsendelser av info.


Boken "Jerusalem"Ordet og Israel sender i disse dagar ut en ny bok om Jerusalems historie skrevet av Kjell Furnes.

Mer om boken, klikk på blå overskrift!


Besøk Ordet og Israel i Danmarks hjemmesideKontoret i Danmark

Helt siden Den norske bevegelsen Ordet og Israel startet i 1978, har vi stått i nær kontakt med vår eldre søsterbevegelse i Danmark.Med Israel for Fred MIFFOrdet og Israel er organisatorisk medlem av organisasjonen Med Israel for Fred - MIFF. MIFF driver et meget godt informasjonsarbeide om Israel og Midt-Østenkonfllikten.


Ordet og Israel (Norge) på

Hjelp Jødene Hjem er vår samarbeidspartnerOrdet og Israel står bak Hjelp Jødene Hjem. Vi er representert i organisasjonens representantskap.


Felleskomiteen for Israel - FKIFelleskomitéen for Israel er et nettverk av norske organisasjoner som på ulikt vis arbeider for Israel og det jødiske folk. Ordet org Israel sammen med Israels venner på Stortinget samt flere Israelvennlige organisasjoner står bak komiteen. Styreleder er Conrad Myrland fra Med Israel for Fred.


Ny bok til salgs på vår nettbutikkDenne boken selger vi nå for nedsatt pris kr. 110,-. Det er en meget god bok, som vi kan anbefale på det beste, og som blant annet tar for seg temaet Israel og endetiden.

Den kan også med fordel brukes i bibelstudiegrupper. Forfatteren er Ordet og Israels fylkessekretær i Trøndelagsfylkene, Kristian Fagerli.

Boken kan bestilles fra vårt kontor, klikk på overskriften!


Besøk Jerusalem Biblical ZooMidt i Jerusalem finner du Jerusalems bibelske hage med alle Bibelens dyr. 750.000 israelere og utenlandske turister besøker hagen hvert år.

Klikk på blå overskrift og se videoen!


Sangen El Shaddai - Gud den allmektigeEl Shaddai, hebraisk for Gud den allmektige. Kanskje det fineste navn på Israels Gud.

Sangen blir sunget av Amy Grant og er tekstet. Flotte malerier fra Jesu liv følger sangen.